גבולות גזרה
אחת הפעולות החשובות בתהליך הקליטה של גור חדש בבית היא הגדרת גבולות הגזרה של הכלב. עליכם להחליט מראש באילו מקומות בבית אסור לכלב לשהות ובאילו כן, ולדאוג לתחום את אזור המחיה שלו. ניתן לעשות זאת באמצעות גדר, כלוב אילוף, הגבלת כניסה לחדרים מסוימים החל מהיום הראשון או כל פיתרון אחר שיגדיר לגור את גבולות הגזרה שלו.
הפעולה הזו חשובה לא רק כדי ליצור מסגרת וכללים, אלא גם כדי להגדיל את הסיכוי לתהליך גמילה מצרכים מהיר ויעיל ככל הניתן. כלבים לא אוהבים לעשות את צרכיהם באזור המחיה שלהם, וככל שזה יהיה מצומצם יותר בשלב הראשון, כך יהיה קל יותר להרגיל את הגור לעשות צרכיו בחוץ. הסבר מלא ניתן למצוא כאן.
כלוב אילוף
כלוב אילוף הוא למעשה החדר הפרטי של הכלב, המקום שמעניק לו תחושת הגנה וביטחון. לשימוש בכלוב אילוף כמה מטרות חשובות: גמילה מצרכים (מידע מפורט כאן), מניעת חרדת נטישה וחיזוק הביטחון של הכלב, וגם יתרון נוסף עבורכם הבעלים - בית נקי מצרכים ומנזקים וכלב רגוע יותר.
איך משתמשים בכלוב?
ראשית, חשוב לזכור תמיד שהכלוב אינו עונש! החוויה של הכלב כשהוא שוהה בו צריכה להיות חיובית ומהנה, כדי שהוא יתחבר לכלוב ויאהב לשהות בו. כדי להרגיל את הגור שלכם לשהות בכלוב, תזדקקו להרבה סבלנות ותרגול, אך אלו לגמרי ישתלמו לכם וגם לכלב.
את כלוב האילוף יש להציב במקום מרכזי בבית. כלב הוא חיה חברתית והוא אוהב להיות במרכז העניינים. תחילה, פתחו את דלת הכלוב, הכניסו לתוכו שמיכה וצעצועים שהגור אוהב, ופזרו בו כמה חטיפים. אפשרו לו להיכנס לכלוב מרצונו החופשי, להכיר ולהתחבר אליו. בשלב הזה, אל תסגרו את דלת הכלוב כדי לא להלחיץ את הגור.
חזרו על הפעולה הזאת כמה פעמים. עד שתחושו שהגור מרגיש בנוח בכלוב. בשלב הזה, תוכלו להתחיל לסגור את דלת הכלוב לפרקי זמן קצרים ולאט לאט להאריך את משך השהייה בו. בפעמים הראשונות הישארו בסביבת הגור ובהמשך, כשהוא יתרגל לעניין, תוכלו להתרחק, ולאחר מכן גם לעזוב את הבית. בכל מקרה ובכל מצב, אל תכניסו את הגור בכוח לכלוב כדי לא לפגוע בתהליך או לגרום לו נזק.
בחנויות החיות תוכלו למצוא מגוון כלובי אילוף מסוגים ובגדלים שונים. מומלץ להתייעץ עם המוכר להתאמה מיטבית של הכלוב לכלב.
נשיכות ומשחקים
הגור שלכם הוא יצור סקרן ושובב, והדרך שלו לגלות את העולם וללמוד את הסביבה שלו היא באמצעות הפה שלו. בנוסף, בחודשים הראשונים לחייו, צומחות שיני החלב בפה שלו ואז נופלות ומתחלפות בשיניים בוגורות ולאורך כל התהליך הגור מרגיש צורך לנשוך וללעוס אובייקטים ולהעסיק את הפה והחניכיים המגורים, וזה לגמרי בסדר. אז מה הבעיה? העסק הזה יכול להתברר כמטריד במיוחד כאשר תגלו כריות קרועות בספה, כפכפים לעוסים או רגליים אכולות של כסאות וכורסאות. לכן, כבר מגיל צעיר, חשוב שנחנך את הגור ונלמד אותו לא לנשוך, וללעוס רק פריטים המיועדים לו.
תחילה, נרצה ללמד את הגור שלנו לווסת את עוצמת הנשיכה שלו תוך כדי משחק איתנו. הידיים שלנו הן צעצוע נהדר מנקודת המבט של הגור, ולכן כשהוא נושך אותנו. אם עשה זאת בעוצמה גבוהה, עלינו לומר לו "לא!", למשוך את היד וכך לגרום לו להבין שהנשיכה כאבה לנו. לאט לאט, בשילוב חיזוקים חיוביים, הוא ילמד לווסת את עוצמת הנשיכה לרמת משחק, כלי חשוב להמשך החיים שלו ושלנו.
כמובן, בשלב הבא נלמד את הגור לא לנשוך אותנו כלל, ובמקום - להתמקד בצעצועים שלו. בחנויות החיות תוכלו למצוא מגוון רחב של עצמות לכרסום, נשכנים, כדורים, מצפצפים למיניהם וכדומה, כולם מוצרים שכלבים אוהבים לנשנש. אז איך גורמים לגור שלכם להתעסק עם צעצועים ולא בחלקי הגוף שלכם? כאשר הוא נושך, הגישו לו במקום צעצוע שמעניין אותו. המשיכו לשחק איתו ולגרות אותו להתעסק בצעצועים תוך מתן חיזוקים חיוביים (מילים טובות, ליטופים, חטיפים).
כל כלב אוהב מרקמים אחרים וצורות שונות של צעצועים, לכן עקבו אחר הגור ושימו לב לאיזה סוג צעצועים הוא הכי מתחבר. כשהגור אוהב את הצעצועים שלו, הוא יניח לרהיטים, הקירות והפריטים האישיים שלכם, ויעדיף להתמקד בצעצועים.
כך תחנכו את הכלב שלכם לא לבצע פעולות לא רצויות:
אילוף כללי
ברחבי הרשת תוכלו למצוא אינסוף סרטוני הדרכה לאילוף וחינוך גורים, בשלל שיטות ודרכים.
אם אתם נתקלים בבעיות התנהגות חריגות שאתם מתקשים לפתור, תמיד תוכלו לפנות גם
למאלפים מקצועיים ולהיעזר בשרותיהם.